İnternet Sayfalarını PDF Olarak Kaydedin

Eğer internette sık sık bir şey görüp keşke PDF şeklinde olsaydı da bilgisayarıma öyle kaydetseydim dediğiniz oluyorsa bu eklentimiz tam size göre: Web2PDF Converter.

Eklenti adından da anlaşılabileceği gibi internet sayfalarını PDF olarak bilgisayarınıza kaydetme olanağı sunuyor. Önce bu adrese gidin ve Add to Firefox tuşuna tıklayın. Eklentiyi tarayıcınıza kurun ve tarayıcıyı yeniden başlatın. Daha sonra tarayıcı yeniden başladığında ufak bir pencerede eklenti tuşunu nereye eklemek istediğinizi soran bir pencere açılacak. Biz öntanımlı olan seçeneğe dokunmadık ve tuş sağ üst köşeye arama kutusunun yanına yerleşti.


Şimdi kurulumu yaptıysanız, PDF olarak kaydetmek istediğiniz internet sayfasını açın. Sağ üst köşedeki Web2PDF Converter tuşuna basın. Tarayıcınızda işlemin başarılı olduğunu ve yaratılan PDF dosyası ile ne yapmak istediğinizi soran yeni bir sekme açılacak. PDF dosyasını bilgisayarınıza indirebilir veya Google Docs'a yükleyebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Google chrome da açtığınız sayfa üzerinde iken CTRL+P tuşlarına basıldığında karşınıza resimdeki gibi bir sayfa gelecek.Buradan PDF olarak kaydeti seçin. Hiçbir eklenti yüklemeden web sitelerini PDF olarak kaydedebilirsiniz.

    Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o dediğiniz tüm tarayıcılarda oluyor. Adobe PDF'in bir özelliği.

      Sil
  2. chrome bu işi daha beceremiyor. tam kaydetme olmuyor.

    YanıtlaSil