İpucu: Adres Çubuğunda Arama

Adres çubuğunu hepimiz gitmek istediğimiz sitenin adresini yazmak için kullanıyoruz. Peki adres çubuğunun bunlardan başka özellikleri olduğunu da biliyor muydunuz? Bilmiyorsanız üzülmeyin, çünkü bu yazı bunları size öğretmek için yazıldı.

Sadece Yer İmleri İçinde Arama:

Yer imlerinizde bir site adresi olduğunu biliyorsunuz ve bunu aramak istiyorsunuz, ancak geçmişte ziyaret ettiğiniz siteler bu aramanın dışında tutulsun istiyorsanız. Önce * sonra boşluk ve aramak istediğiniz şeyi yazın. Böylece sadece yer imleriniz arasında arama yapacaksınız.



Sadece Geçmiş İçinde Arama:

Şimdi yukarıdaki örneğin tam tersi gerekiyor diyelim size. Yani sadece geçmişin içinde arama yapmak istiyor ama yer imleri bu aramanın dışında tutulsun istiyorsanız Önce ^ sonra boşluk ve aramak istediğiniz şeyi yazın. Böylece sadece geçmiş içinde arama yapacaksınız. (^ işareti shift+3 tuşu ile sonra bir boşluk tuşuna basmayla oluşur)



Sadece Yer İmi Etiketlerinde Arama:

Firefox bir siteyi yer imlerine eklerken bu siteye bazı etiketler atamanızı sağlıyor. Örneğin mozillafirefoxum.blogspot.com sitesini yer imlerinize eklerken bu Firefox, Mozilla, blog gibi etiketler girebilirsiniz. İşte sadece bu etiketler ve bu etiketli sayfalar arasında arama yapmak istiyorsanız önce + sonra boşluk sonra arama teriminizi yazın.






2 yorum:

  1. Çalışmalarınızda başarılar dileriz . Dizüstü servisleri olarak sizi yakından takip ediyoruz .

    YanıtlaSil
  2. hello, very good article. thank you so much. I like your site very much. I follow your articles.my name imle I am waiting for your further articles. good work.

    YanıtlaSil