HTML 5 Gösterileri

HTML 5'i sık sık duymaya başladık. World Wide Web Conortium tarafından hala geliştirilmekte olan HTML 5 HTML'in yeni sürümü.



HTML 5 bize <canvas>, <audio>, <video>, <progress>, <caption>, <header>, <nav>, <footer>, <article>, <aside>, <command>, <datalist>, <details>, <embed>, <figcaption>, <figure>, <hgroup>, <keygen>, <mark>, <meter>, <nav>, <output>, <rp>, <rt>, <ruby>, <section>, <source>, <summary>, <time> gibi pek çok yeni etiket sunacak. Bunlardan örneğin <video> etiketi videolarla daha kolay işlem yapabileceğiz. Ya da günümüz HTML'in de çok fazla kullanılan <div> etiketleri yerine <header>, <footer> gibi değişik ve daha mantıklı etiketler kullanacağız. HTML 5 ile ilgili bilgileri şu sayfalardan daha iyi edinebilirsiniz:

http://www.html5rocks.com/en/
Mark Pilgrim'in kitabı

Bu yazının ana konusu HTML 5 değil, Firefox'un HTML 5'e nasıl hazırlandığı. İşte Mozilla, Firefox'un HTML 5'e nasıl hazırlandığını göstermek için bir internet sitesi hazırlamış. Buraya tıklayarak gideceğiniz sayfada HTML 5 kullanılarak yapılmış bazı şeyleri tarayıcınızla görüntüleyebiliyorsunuz. Gerçekten çok etkili örnekler var. Biz özellikle The Planetarium, Rain Ripples ve HTML 5 Drawings örneklerini öneriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder